تفاوت کیوکوشین با دیگر سبک ها
غالب سبکهای کاراته از اصول پایه یکسانی استفاده می کنند مثل : درجه بندی – کمربند – لباس سفید – احترام (اوس) – ایستادنها (داچی ) – ضربات – دفاع و ... ولی تفاوت آنها با یکدیگر در چگونگی به کارگیری این اصول می باشد .
اصولا سبکهای کاراته را به دو دسته ایپون و اوپن یا غیرآزاد و آزاد تقسیم بندی می کنند . کیوکوشین یکی از سبکهای اولیه و اصلی گروه آزاد (اوپن ) است در سبک کیوکوشین توجه خاصی روی قدرت بدنی و استقامت جسمانی وجود دارد ، از این رو بعد از گذشت چند سال هنرجوی کیوکوشین دارای اندامی تنومند و عضلاتی بسیار قوی و قدرت بدنی زیادی خواهد شد . البته علاوه بر مسائل جسمانی در ابعاد معنوی ، اصولی مانند نظم و انضباط ، دقت عمل – تمرکز ذهنی – ادب و احترام – تواضع و فروتنی و دیگر مفاهیم عالیه انسانی و اجتماعی به طور مستمر تمرین و آموزش داده می شود . به طوری که در مقیاس عملی افراد رده بالا (کسانی که مدارج عالیه را در کاراته دارند ) از شخصیت اجتماعی قوی و با اعتماد بنفسی برخوردارند ، دارای اخلاق نیکو و رفتارپسندیده می باشند و اکثرا در موقعیتهای اجتماعی خودشان موفق هستند و غالبا داری تحصیلات عالیه بوده و از درک و شعور مقبولتری در مقایسه با دیگران برخوردارند .
در تجربه و عمل ثابت گردیده افرادی که به ورزش کاراته روی می آورند بعد از چند سال چنان شخصیتی والا و ارزشمند در کنار اندامی زیبا و قدرتمند پیدا می کنند که در حالت عادی انتظار چنین پبشرفتهایی از این افراد کمتر مدنظر بوده است . امیدوارم در عمل خود شاهدی بر این مدعا باشید .
دستیابی به شرایط ویژه معنوی و روانی کاراته، مسلتزم احاطه بر توانائیهای فیزیکی و جسمی است یعنی می بایستی با ممارست و پیگیری مداوم اندام های بدن را به گونه ای پرورش و رشد داد تا امکان یادگیری فنون و تکنیک های پیچیده کاراته فراهم شود.
منبع: کتاب راهی به نهایت حقیقت